top of page
Photo_ 038.jpg
meniu
rezervă
acasă
despre
contact
Șinteul, o localitate frumos răsfirată pe culmile Munților Șes, creată de descendenții slovacilor din Munții Tatra, vă întâmpină la Huta Slavia cu fireasca ospitalitate slovacă a unui sat de munte. Aici veți găsi un loc de popas tradițional în care e bine pentru oricare drumeț să zăbovească măcar un ceas de vreme pentru a-și trage sufletul. La Huta Slavia ambianța e arhaică, veselă, primitoare, caldă, așa cum e de fapt rânduiala firescului tradițional. Bucatele, multe dintre ele cu specific slovac preparate din cartofi, respectă rețetele vechi ale locului și sunt pregătite din ingrediente proaspete din zonă. Plăcintele savuroase, papanașii delicioși, palinca de cireșe sălbatice, vinul bun și berea slovacă justifică pe deplin denumirea slovacă de Huta Slavia: un loc de popas în care e sărbătoare și voie bună de fiecare dată când drumeții trec pragul hanului din Șinteu.

Everything organic and local

Photo 142.jpg
Legume proaspete din sânul familiei și de la localnici

Slovak hospitality and authentic gastronomy

Here you will find Slovak gastronomy and tradition in its purest form and in the most authentic and wonderful landscape. In a word, a glass of wild cherry palinca, a hribovita soup and a potato Podleasneac.

Photo_ 198.jpg
Descoperiți și parcurgeți povestea slovacilor din Huta, un traseu turistic unde veți gasi toata istoria slovacilor din Șinteu, de 250 ani. Veți descoperi ateliere de creație, moara pe apă, muzeul sticlei, fierarie, palincarie, povestea spicului de secara (batoza), precum și istoria primei fabrici de sticla din România.

Şinteu, 417550, Bihor, Romania

  • Facebook
  • TripAdvisor

Open daily

08:00 - 22:00

Photo_ 011.jpg

Contact and reservation

+40 770 441 421

Photo_ 038.jpg
Fructe proaspete din livezile satului
Photo_ 044.jpg
Păstrăv din lacul propriu
Screenshot 2023-03-22 at 10.04.35.png
Carne din crescătoria locală de mistreți și bizoni
bottom of page