top of page

Belvedere

Huta Slavia komplexum kerületének legmagasabb pontján vagy. Gyönyörű kilátások tárulnak a szemed elé, amelyek felfedezésre invitálnak. Nem messze innen láthatjuk a szomszédos településeket, amelyeket templomok vesznek körül, a kék ég felé emelkedő tornyai. A templomok, amelyeket a telepesek első generációi építettek itt, harangzúgás kíséretében hívják a híveket misére. És mivel a hatalmas földterületekről beszélünk, amelyeken a lakosság szétszóródott, és a lakóházak között hatalmasak voltak a távolságok, meg kell említeni, hogy az emberek több harangtornyot építettek, hogy a harang hangját gond nélkül hallhassák, bárhol is tartózkodjanak.

Akkoriban a harang különleges jelentőséggel bírt. Hangja nyilvánvalóan a hithez, a templomba híváshoz kapcsolódott. Arra is használták, hogy bejelentse egy személy halálát, vagy veszély esetén figyelmeztesse a lakosságot. Ezért jelen volt a hagyományos élet minden fontos eseményénél, és a vidék szimbólumává vált

A távolban, egy napos napon, kelet felé haladva felismerhető a Sólyomkővár medence és a Meszes-hegység, amelynek vonala délkeleti irányban folytatódik a Király-Erdő-hegységgel. Tovább haladva, a szemünket délnyugat felé irányítva megpillantjuk a Văratec csúcsot (755,9 m), a Bisztra folyó forrását. A messzi távolban még a Vlegyásza-hegységben található Vlegyásza- csúcs (1836 m) is figyelhető meg.

A magaslat tövében, ahol épp tartózkodsz, található a Huta Slavia komplexum. Erről a pontról láthatjuk az útvonal néhány látnivalóját, míg a háttérben Sólyomkővár faluban szétszórt házak láthatók.

A csodálatos kilátás gyönyörködteti a szemet, és arra készteti az embert, hogy legalább néhány pillanatra egynek érezze magát a hely varázsával, a természet szépségével. Hagyod, hogy a lelkedet megtöltse a környező templomok harangjainak hangja, majd hálával telve térsz haza az általad felfedezett helyek szépségének köszönhetően: télen végtelen hó- és jégtakaró, tavasszal a zöld és virágzó fák robbanása, a sűrű erdő sötétzöldje, amely arra vár, hogy felfedezd hűvösét a forró nyári napokon, vagy a köd és a tüzes színek látványa, amely az ősz beköszöntével az egész területre rátelepszik. Minden évszakban szerelmesek vagyunk ebbe a helybe, és meghívunk Téged, hogy fedezd fel, és legalább néhány órára felejtsd el a mindennapok stresszét és nyüzsgését.

bottom of page