top of page
Photo_ 147.jpg

Descoperiți ospitalitatea slovacă a Șinteului.

Despre noi

Șinteul, o localitate frumos răsfirată pe culmile Munților Șes, creată de descendenții slovacilor din Munții Tatra, vă întâmpină la Huta Slavia cu fireasca ospitalitate slovacă a unui sat de munte. Aici veți găsi un loc de popas tradițional în care e bine pentru oricare drumeț să zăbovească măcar un ceas de vreme pentru a-și trage sufletul. La Huta Slavia ambianța e arhaică, veselă, primitoare, caldă, așa cum e de fapt rânduiala firescului tradițional. Bucatele, multe dintre ele cu specific slovac preparate din cartofi, respectă rețetele vechi ale locului și sunt pregătite din ingrediente proaspete din zonă. Plăcintele savuroase, papanașii delicioși, palinca de cireșe sălbatice, vinul bun și berea slovacă justifică pe deplin denumirea slovacă de Huta Slavia: un loc de popas în care e sărbătoare și voie bună de fiecare dată când drumeții trec pragul hanului din Șinteu.

Totul organic și local

Legume proaspete din sânul familiei și de la localnici.

Fructe proaspete din livezile satului

Păstrăv din lacul propriu

Carne din crescătoria locală de mistreți și de bizoni

Ospitalitate și gastronomie slovacă autentică

Aici gasiți gastronomia și tradiția slovaca în cea mai pura forma și în cel mai autentic și mirific peisaj. Într-un cuvânt, un pahar cu palinca de cireșe salbatice, o ciorba hribovița și un Podleasneac din cartofi.

Photo_ 198.jpg

Atracții turistice

Descoperiți și parcurgeți povestea slovacilor din Huta, un traseu turistic unde veți gasi toata istoria slovacilor din Șinteu, de 250 ani. Veți descoperi ateliere de creație, moara pe apă, muzeul sticlei, fierarie, palincarie, povestea spicului de secara (batoza), precum și istoria primei fabrici de sticla din România.

Șinteu, 417550

 Bihor, Romania

  • Facebook
  • TripAdvisor

Deschis zilnic

08:00 - 22:00

Photo_ 011.jpg

Contact și rezervare

+40 770 441 421

bottom of page